Skip to main content

Verbouwingen zien wij in alle soorten en maten voorbij komen, van de wens om te verduurzamen tot complete gedaanteverwisselingen. Soms kan met enkele gerichte ingrepen uw woongenot al enorm vergroot worden, soms mogen we een totaalrenovatie uitdenken. Lees hieronder de belangrijkste aandachtspunten die wat ons betreft altijd onderdeel zouden moeten zijn van uw afwegingen.

Creatieve visie

Bij verbouwingen en renovaties draait alles om verbetering. Om een goed overzicht te krijgen van de mogelijkheden is het bespreken van zowel de makkelijke als de minder voor de hand liggende opties een essentiële en verhelderende eerste stap. Hiervoor moeten de ‘spelregels’ bekend zijn: wat is de huidige toestand van de woning, welke constructiemethodes zijn gebruikt, welke bouwregelgeving is van toepassing. Kortom: waar zit de ruimte voor verbetering? Als geen ander hebben we een scherp oog voor detail en de creatieve visie om uw thuis te herontwerpen, te optimaliseren, te verbeteren. Of het nu gaat om een oude woning met unieke details vol van karakter of een modern pand, Atelier 3 zorgt voor een naadloze integratie van uw wensen in  een vernieuwend ontwerp. Bel gerust om een afspraak te maken!

Atelier3 Verbouwing2EXT

Functioneel ontwerp

Een goed doordacht ontwerp is de sleutel tot een prettige woning. Net als bij nieuwbouw geldt ook voor verbouwingen dat uw woongenot begint bij een ontwerp voor een kloppend interieur. Atelier 3 begrijpt dat esthetiek hand in hand moet gaan met functionaliteit.  Zo zorgen we ervoor dat uw huis niet alleen mooi is, maar ook praktisch en efficiënt. Een tip hiervoor is om te beginnen met nadenken in een vlekkenplan: een schematische voorstelling van uw woonwensen. Zonder direct in oppervlaktes of esthetiek na te denken kunt u zo toch nadenken over welke ruimtes naast elkaar gewenst zijn, welke ruimtes middag- en avondzon krijgen en welke juist op de tuin gericht moeten zijn. Wij denken in deze stap vaak in verschillende scenario’s en opties om zo tot een goede basis van een ontwerp te komen. Dan gaat het vanzelf ook over loopafstanden, welke ruimtes afsluitbaar moeten zijn, over uitzicht en over ‘smaakmakers’. Dit zijn bijzondere elementen die het karakter van de woning bepalen en die het interieur focuspunten geven. Denk aan een keuken, een haard, een trap, een wand voor kunst of die ene meubelopstelling waar u altijd van droomde.

1482 Schets BG

Budgetbewust  verbouwen

Het bewaken van uw budget is bij verbouwingen uiteraard net zo belangrijk als bij nieuwbouwprojecten. Wij adviseren dan ook om al vroeg in het proces een globale raming op te laten stellen door één of meerdere aannemers. Ons eerste schetsontwerp kan daar al voor worden gebruikt, eventueel aangevuld met een beknopte werkomschrijving. Onze ruime ervaring met allerhande soorten verbouwingen en aannemers maakt dat we goed kunnen adviseren in het kiezen van de juiste uitvoerende partij. Samen met hen kunnen we het ontwerp dan goed uitwerken zodat de eerste raming ook de definitieve raming kan zijn.

Atelier3 VerbouwingINT

Duurzaamheid en comfort

Een veel voorkomende vraag is uiteraard het energiezuiniger maken van de huidige woning. Vaak gaat dat hand in hand met de wens voor een esthetische make-over en een praktischere indeling en is het verstandig dat ook gelijk mee te bedenken in de verbouwingsplannen. Doordat wij ook vaak bij de uitvoering betrokken blijven hebben we veel kennis over praktische oplossingen. Na-isoleren middels spouwisolatie, een voorzetwand aan de binnenzijde of toch een buitengevelisolatiesysteem? We kunnen u de voor- en nadelen uitleggen en helpen de juiste keuze te maken. Dat geldt ook voor kozijnkeuzes, verwarming en koeling van de woning, ventilatie etc. Los van een kostenbesparing is dit ook echt een verbetering van uw wooncomfort. Een echte upgrade van een oude woning naar nieuwbouwkwaliteit is mogelijk!

Projectbeheer en uitvoering

Een verbouwing kan spannend en complex lijken, maar een goede voorbereiding is alles! Door het ontwerp, de eventueel benodigde vergunningen, de begroting en de uiteindelijke uit te voeren tekeningen goed en tijdig te regelen is het vooral leuk. Wij merken vaak dat planningen te krap worden bedacht. Daardoor is de druk om snel te beslissen groter en verdwijnt de zo waardevolle tijd om een idee te laten landen en rijpen. Atelier 3 kan u door alle stappen heen loodsen, zo nemen we de stress en de complexiteit weg. Tijdens de uitvoering blijven we betrokken om tot een droomresultaat te komen.

Benieuwd wat wij voor uw verbouwing kunnen betekenen, kijk hier voor inspiratie!