Skip to main content

Nieuwbouw

Voor een groot aantal mensen is het dé ultieme droom: een eigen huis bouwen. Als specialist in particuliere woningbouw weten wij als geen ander hoe u het beste resultaat krijgt, hoe uw droom verwezenlijkt kan worden.

Atelier 3 ontwerpt

Klassiek of eigentijds, romantisch of uitgesproken eigenzinnig. Uiteraard heeft u uw eigen wensen en voorkeuren, wij helpen u kiezen door op tal van gebieden deskundig advies te geven. Na enkele goede gesprekken kennen we uw wensen door en door en kunnen we starten met een ontwerp op maat. Wat onze werkwijze onder andere uniek maakt, is dat er in deze beginfase nog met handschetsen wordt gewerkt. Zo ontstaat snel een sfeervol idee, zonder te verzanden in details die nog niet van belang zijn. Zo voorkomen we onnodig werk en zorgen we voor een efficiënt en helder ontwerp.

We ontwerpen niet alleen de buitenkant, uiteraard gaat er vanaf de eerste schets al aandacht naar het interieur. Sterker nog, dit is altijd de basis van waaruit we vertrekken. Praktisch comfort en ruimtelijkheid zijn de pijlers van onze ontwerpen. Gaandeweg het proces komt van alles aan bod: van een unieke trappartij tot aan de perfecte indeling, van een passend lichtplan tot aan maatwerk kasten. We leveren een totaalconcept waar u zich thuis voelt.

Atelier 3 ontzorgt

Al 30 jaar helpen we opdrachtgevers als u met het realiseren van bijzondere landhuizen en unieke villa’s. Vanzelfsprekend regelen we alle benodigde vergunningen voor de bouw. Van een eerste overleg met de gemeente tot de definitieve omgevingsvergunning, inclusief alle benodigde rapportages. Zelfs een bestemmingsplanwijzigingen of maatwerk bestemmingsplanafwijkingen behoren tot de mogelijkheden.

We zijn niet alleen ontwerpers, maar ook bouwkundigen. We werken vanuit de filosofie dat uw woning niet alleen mooi moet zijn, maar ook comfortabel. Niet alleen oogstrelend, maar ook duurzaam. Door een zeer compleet pakket aan tekeningen en een goede technische omschrijving te maken waarborgen we onze kwaliteit. Vervolgens begeleiden we het gehele proces op de bouw.

Volledig onafhankelijk

Bij de nieuwbouw van woningen is een van onze belangrijkste pijlers onze volledige onafhankelijkheid. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar steeds vaker is een architect verbonden aan een vaste aannemer of leverancier, waardoor het niet altijd meer gaat over wat voor ú het beste is.

Als onafhankelijke architect denken we gedurende het hele proces mee vanuit úw perspectief, waarbij we waar nodig kritisch kunnen zijn op andere betrokken partijen. Alleen zo krijgt u het beste eindresultaat!

Atelier 3 begeleidt

Bouwbegeleiding is voor ons meer dan een kwestie van controleren. Het gaat om u als opdrachtgever duidelijkheid te geven over wat er gebeurt op de bouw, en nog belangrijker: wat er gaat gebeuren. Zo ontstaan er geen verrassingen en is er genoeg tijd voor een weloverwogen besluit bij keuzemomenten. Zo bent u ontzorgd, maar ook de aannemer. Voor hem zorgen we bijvoorbeeld dat planningen gerespecteerd worden, we controleren het tekenwerk van toeleveranciers zodat hun werk goed op uw unieke woning is toegespitst en zijn bovenal een deskundige overlegpartner met volledige kennis over dit unieke project. Dit voorkomt bouwfouten en onnodige frustratie beperkt meerwerk tot een minimum.

Atelier 3 als uw nieuwbouw architect

Vol passie verwezenlijken we droomhuizen. Wij staan voor een persoonlijk en uniek ontwerp en deskundig advies. Met als resultaat een duurzame, comfortabele woning. Benieuwd naar wat Atelier 3 voor u kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak.

REALISEER UW DROOM

Vrijblijvend samen met ons verder praten over uw droomhuis?

Maak een afspraak
LAAT U INSPIREREN

Vraag onze brochure aan en laat u inspireren

Brochure aanvragen