Skip to main content

Verbouw

Een huis verbouwen vraagt om het advies van een ervaren architect. Onze architecten komen graag eens kijken om uw woning, uw wensen en het proces eens onder de loep te leggen. Wij bieden u inzicht in passende architectonische denkrichtingen maar uiteraard ook de bouwkundige mogelijkheden.

Atelier 3 ontwerpt

Het verbouwen van een woning is altijd interessant als gedachte. Vaak bent u al verliefd op de plek, misschien ook op het karakter van uw woning of zijn sommige elementen van bijzondere waarde voor u. Toch bent u op zoek naar meer, meer ruimte of wellicht meer kwaliteit. Contrast of juist aansluiting? Vaak is er met wat gerichte ingrepen al een wereld van verschil, zonder dat er een hele aanvraag aan te pas hoeft te komen. Soms verandert alles, behalve de ziel van het huis.

We ontwerpen niet alleen de buitenkant, uiteraard gaat er vanaf de eerste schets al aandacht naar het interieur. Sterker nog, dit is altijd de basis van waaruit we vertrekken. Praktisch comfort en ruimtelijkheid zijn de pijlers van onze ontwerpen. Gaandeweg het proces komt van alles aan bod: van een unieke trappartij tot aan de perfecte indeling, van een passend lichtplan tot aan maatwerk kasten. We leveren een totaalconcept waar u zich thuis voelt.

Atelier 3 ontzorgt

Bij een verbouwing is een praktisch stappenplan nóg belangrijker. Immers kan niemand door de muren heen kijken, en zijn bouwkundige verassingen eerder regel dan uitzondering. Daarom hebben wij ook verbouwingen een doordacht stappenplan, waarbij we vanuit een idee snel naar de praktische (on)mogelijkheden door werken. Ook wordt snel een uitvoerende partij aangeschakeld, zodat ook planning en budget onder controle blijven. Van inmeting tot vergunning en werktekeningen, ook bij verbouwingen zorgen we voor heldere en complete stukken. Zo is voor u én de aannemer alles helder.

Volledig onafhankelijk

Bij de verbouwing van woningen is een van onze belangrijkste pijlers onze volledige onafhankelijkheid. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar steeds vaker is een architect verbonden aan een vaste aannemer of leverancier, waardoor het niet altijd meer gaat over wat voor ú het beste is.

Als onafhankelijke architect denken we gedurende het hele proces mee vanuit úw perspectief, waarbij we waar nodig kritisch kunnen zijn op andere betrokken partijen. Alleen zo krijgt u het beste eindresultaat!

Atelier 3 begeleidt

Bouwbegeleiding is voor ons meer dan een kwestie van controleren. Het gaat om u als opdrachtgever duidelijkheid te geven over wat er gebeurt op de bouw, en nog belangrijker: wat er gaat gebeuren. Zo ontstaan er geen verassingen en is er genoeg tijd voor een weloverwogen besluit bij keuzemomenten. Zo bent u ontzorgd, maar ook de aannemer. Voor hem zorgen we bijvoorbeeld dat planningen gerespecteerd worden, leveranciers hun werk goed op uw maatwerk woning hebben toegespitst en zijn bovenal een deskundige overlegpartner met volledige kennis over dit unieke project. Dit voorkomt bouwfouten, frustratie beperkt meerwerk tot een minimum.

Atelier 3 als uw verbouw architect

Vol passie verwezenlijken we droomhuizen. Wij staan voor een persoonlijk en uniek verbouwingsontwerp en deskundig advies. Met als resultaat een duurzame, comfortabele woning. Benieuwd naar wat Atelier 3 voor u kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak.

REALISEER UW DROOM

Vrijblijvend samen met ons verder praten over uw droomhuis?

Maak een afspraak
LAAT U INSPIREREN

Vraag onze brochure aan en laat u inspireren

Brochure aanvragen