Skip to main content
IMPOSANT EN AUTHENTIEK

Klassiek

Statig, elegant en rijk gedetailleerd. De klassieke bouwstijl is onmiskenbaar. Soms puur en symmetrisch, dan weer speels en romantisch. Atelier 3 heeft er ruime ervaring mee. Villa’s en landhuizen in de klassieke bouwstijl hebben een bijzondere grandeur. Prachtig om uw droom in de klassieke bouwstijl vorm te geven.

Bekijk ons werkNeem contact op

Uw klassieke woning villa thuis bouwen

Bij het realiseren van uw klassieke villa staat het moodboard met uw specifieke wensen en dromen centraal. Dat stellen we samen met u vast, aan de hand van uw eigen voorbeelden en de referenties uit ons portfolio. Altijd authentiek resultaat!

COMFORTABEL WONEN

Klassieke villa bouwen of verbouwen

We ontwerpen en realiseren uw klassieke villa van binnen en buiten. Ieder element en iedere ruimte, van de kleinste hoekjes tot aan imposante kamers, geven we al onze aandacht. We laten alle elementen van uw wensenlijst tot leven komen. Alles zodat u comfortabel kunt wonen in uw klassieke droomvilla.

HISTORISERENDE ARCHITECTUUR

Een klassieke inspiratiebron

Atelier 3 bouwt klassieke villa’s met historiserende vormgeving. Dat houdt in dat we deze villa’s ontwerpen aan de hand van een inspiratiebron uit het verleden. Detailleringen, materialen en werkwijzen van voorheen komen op authentieke wijze terug in uw droomhuis. Van een imposante trappartij tot een riante serre.

AL MEER DAN 20 JAAR

Ontdek onze unieke werkwijze

1

Kennismaken

Ons werk is persoonlijk tot in de kleinste details. Daarom willen we u graag zo goed mogelijk leren kennen om uw stijl, uw wensen en uw droom tot in detail te achterhalen. We vertellen u ook graag over onze passie, onze werkwijze en ons dienstenpakket.

2

Vlekkenplan

De basis van al onze ideeën voor uw huis is het vlekkenplan. In dit plan vertalen we uw wensen en de mogelijkheden naar de ruwe, voorlopige schetsen van uw villa met een optimale en ruimtelijke indeling.

3

Schetsontwerp

Vanuit het vlekkenplan kunnen we efficiënt doorwerken naar een uitgewerkt schetsontwerp. We zorgen er voor dat de schetsen precies zijn wat u voor ogen heeft. Een persoonlijk schetsontwerp dat naadloos aansluit op uw budget en woonwensen.

4

Aanvraag omgevingsvergunning

Met de definitieve schets werken we verder aan de technische uitwerking. Deze uitwerking is voor ons meer dan alleen het verkrijgen van de omgevingsgunning. We integreren de constructieve elementen elegant in het ontwerp en we besteden aandacht aan het comfort van de woning.

5

Prijs- en contractvorming

Ten behoeve van de definitieve begroting werken we alle details voor de bouw en het interieur nauwkeurig uit. Zo ontstaat er voor u een helder en transparant geheel. We werken onafhankelijk en persoonlijk. Dit resulteert in een voorspelbare en soepele bouw, volledig naar wens.

6

Bouwbegeleiding & oplevering

Alle contracten en papieren zijn getekend. Alles is klaar voor de bouw. We begeleiden het hele proces van begin tot eind. We ontzorgen bij alles. Dat maakt dat u kunt genieten van een zorgeloos bouwtraject.

Klassieke villa’s

in ons portfolio

We inspireren u graag met de klassieke villa’s in ons portfolio. Deze villa’s zijn van binnen en buiten het bewonderen waard.

LvdP 20230908 7000

Luxe stadsvilla – Amersfoort

ROMANTISCHE VILLA

LvdP 20230711 0256

Gecompleteerde villa – Amersfoort

KLASSIEKE VILLA

LvdP 20230822 0837

Tijdloze architectuur – Bergen

ROMANTISCHE WONING

Symmetrisch landhuis in Langbroek | Atelier 3

Symmetrie met speelse accenten – Utrechtse Heuvelrug

LANDHUIS

REALISEER UW DROOM

Vrijblijvend samen met ons verder praten over uw droomhuis?

Maak een afspraak
LAAT U INSPIREREN

Vraag onze brochure aan en laat u inspireren

Brochure aanvragen