Skip to main content

Werkwijze

Uw droomvilla is onze passie. Het perfecte plaatje precies zo verwezenlijken, dat is niet niks. Maar met al ruim dertig jaar ervaring hebben we een gestroomlijnd proces ontwikkeld. Uiteraard staat u als opdrachtgever centraal en zorgen we dus steeds voor heldere stappen. Een verfijnd ontwerp, een heldere bouwkostenbewaking en een strakke planning, we begeleiden u volledig.

1

Kennismaken

Ons werk is persoonlijk tot in de kleinste details. Daarom willen we u om te beginnen graag zo goed mogelijk leren kennen. In een vrijblijvend oriënterend gesprek vragen we u het spreekwoordelijke hemd van het lijf. Zo komen we achter uw woonwensen, voorkeuren en no-go’s. Uiteraard kunnen we u vertellen wat er allemaal mogelijk is, qua regelgeving, architectuur, budget en tijdspad. Ook vertellen we u uiteraard ons verhaal: onze passie voor een verfijnd ontwerp, duurzame bouwkundige topkwaliteit en aandacht voor een soepel proces. Kortom: een schat aan informatie. U bent van harte welkom.

Afspraak maken

2

Vlekkenplan

Na een prettige kennismaking gaan we aan de slag: hoe komen we van een idee naar een ontwerp? Wij geloven dat een comfortabele woning begint bij een goede indeling. Hiervoor hebben wij in ons proces een stap geïntroduceerd waarbij we in een tweede gesprek op zoek gaan naar de kern van het ontwerp: een logisch, sfeervol ingedeeld thuis. In een vlekkenplan vangen we de basis voor een verdere uitwerking, gebaseerd op bezonning, uitzicht, kaveleigenschappen, routing, loopafstanden, ruimtelijkheid, daglicht en meer.

3

Schetsplan

Vanuit het vlekkenplan kunnen we trefzeker een ontwerp uitwerken. Anders dan bij veel andere architectenbureaus werken we in deze fase nog veel met handschetsen. Dat is nog steeds de snelste én beste manier om een idee met een visie en een gevoel op papier krijgen. We vangen dit eerste idee voor het ontwerp in plattegronden op schaal, met interieursuggesties. Verder schetsen we ook gevelaanzichten met een moodboard van de toe te passen materialen en bijzondere elementen, en een perspectieftekening om de ruimtelijkheid tot uiting te brengen. Dit lichten we graag bij ons op kantoor toe, zodat alle overwegingen voor u helder worden.

Al met al een heel compleet verhaal: van interieur tot exterieur, van concept tot detail.

4

Aanvraag omgevingsvergunning

Het schetsplan van uw droomvilla bespreken we met de gemeente, zelfs al voorafgaand aan de officiële aanvraag. Zo krijgen we het ontwerp getoetst aan het bestemmingsplan en welstand en voorkomen we dat bij kleine aanpassingen dubbel werk gedaan moet worden, door ons en externe adviseurs.

Op basis van het schetsplan hebben we de constructeur al ingeschakeld, zodat we snel aan de gang kunnen met de bouwkundige uitwerking voor de aanvraag omgevingsvergunning. Dit doen we volledig in een bouwkundig 3D-model (BIM), efficiënt en probleemvoorkomend. Al in deze fase kijken we vooruit naar een perfecte uitvoering, bijvoorbeeld door naar mogelijke installatievarianten te kijken voor optimaal comfort, of naar concrete oplossingen voor een duurzame bouwkundige detaillering.

Uiteraard coördineren we ook graag alle benodigde rapportages en blijven we een centraal aanspreekpunt tijdens de aanvraagprocedure, voor u en de gemeente.

5

Prijs- en contractvorming

We zijn trots op onze onafhankelijkheid. Bij ons zijn er geen verborgen afspraken met leveranciers, vaste aannemers of provisies. Wij werken samen met u naar een persoonlijk afgestemde droomvilla toe, en dat kan alleen als we altijd open en eerlijk advies kunnen geven en de beste partijen hierbij zoeken.

De compleetheid van onze stukken kan al jaren rekenen op veel lof van aannemers: helder, kloppend en volledig. Zo waarborgen we de kwaliteit die we met u bespreken, minimaliseren we meerwerk tijdens de bouw en kan de aannemer ook scherp rekenen. Driedubbel winst dus.

6

Bouwbegeleiding en oplevering

Wij hebben voor uw droomvilla een projectmanager klaarstaan. Deze begeleidt het bouwproject tot en met de oplevering. Tijdens de bouw worden er voortdurend allerlei kleinere en grotere beslissingen genomen. Wederom handelen we – uiteraard onafhankelijk van de aannemer – alleen in uw belang! Bouwbezoeken, bouwvergaderingen en verslaglegging, controle van meer- en minderwerk en de tekeningen van leveranciers. Zo houden we voor u het overzicht, en bespreken we de zaken wanneer nodig. Alles op tijd, volgens planning, binnen budget.

Eindresultaat en procesresultaat

Atelier 3 staat voor een goed resultaat. Een persoonlijke wens vertaalt naar de realiteit. Kijkt u maar naar onze projecten, keer op keer een uniek, geslaagd verhaal. Onze unieke werkwijze garandeert een mooi ontwerp- en bouwproces: persoonlijk, onafhankelijk en transparant. En dat levert uiteindelijk de beste droomvilla op!

Bekijk onze projecten

Door het hele land zijn onze projecten te bewonderen. We hebben er hier een paar voor je uitgelicht.

LvdP 20230908 7000

Luxe stadsvilla – Amersfoort

ROMANTISCHE VILLA

LvdP 20230908 9585

Rietgedekte stadsvilla met uitzicht- Amersfoort

RIETGEDEKTE STADSVILLA

LvdP 20230711 0256

Gecompleteerde villa – Amersfoort

KLASSIEKE VILLA

LvdP 20230623 7991

Nieuw wooncomfort met een oude ziel – Leusden

WOONBOERDERIJ

REALISEER UW DROOM

Vrijblijvend samen met ons verder praten over uw droomhuis?

Maak een afspraak
LAAT U INSPIREREN

Vraag onze brochure aan en laat u inspireren

Brochure aanvragen