Skip to main content

Interieur

Of u nu denkt aan nieuwbouw of verbouw, de basis van een comfortabele woning ligt altijd in een goede indeling. De lichtinval, de ruimtelijkheid en routing door de woning heen moeten kloppen. Interieur is voor ons een vertrekpunt in al onze ontwerpen en is onlosmakelijk verbonden met de verdere uitwerking.

Atelier 3 ontwerpt

Al vanaf de eerste schetsen kijken we naar uw woonwensen in relatie tot de zon en schaduw, tot de kavel en belendingen, uitzicht en privacy. Zonder logische indeling geen comfortabele woning. Vandaar dat we onze ideeën eerst met u bespreken in zogeheten vlekkenplannen, om efficiënt tot een praktisch en ruimtelijk ontwerp te komen.

Vanuit de gekozen variant werken we het ontwerp verder uit. Daarbij staan uw woonwensen centraal en houden we rekening met bijvoorbeeld het aantal personen aan een eettafel maar ook korte loopafstanden tussen belangrijke vertrekken. We denken na over de positie van haarden en haardkanalen. Over type deuren en puien, over vides en trappartijen. Plinten, sierlijsten, vensterbanken, hang- en sluitwerk. Wand- en vloerafwerking, verlichting en meer. Zo sluit het interieur straks naadloos aan

Atelier 3 ontzorgt

Bij de bouwkundige uitwerking van het ontwerp worden alle interieuraspecten meegenomen. Zo komen de keuzes hiervoor vast te liggen en is ook voor de aannemer duidelijk wat er op deze gebieden verwacht wordt. Dit minimaliseert meerwerk in de uitvoering en waarborgt een soepel proces.

Volledig onafhankelijk

Bij de nieuwbouw of verbouw van woningen is een van onze belangrijkste pijlers onze volledige onafhankelijkheid. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar steeds vaker is een architect verbonden aan een vaste aannemer of leverancier, waardoor het niet altijd meer gaat over wat voor ú het beste is.

Als onafhankelijke architect denken we gedurende het hele proces mee vanuit úw perspectief, waarbij we waar nodig kritisch kunnen zijn op andere betrokken partijen. Alleen zo krijgt u het beste eindresultaat!

Atelier 3 begeleidt

Bouwbegeleiding is voor ons meer dan een kwestie van controleren. Het gaat om u als opdrachtgever duidelijkheid te geven over wat er gebeurt op de bouw, en nog belangrijker: wat er gaat gebeuren. Zo ontstaan er geen verassingen en is er genoeg tijd voor een weloverwogen besluit bij keuzemomenten. Ook laten we proefkamers opzetten om de kwaliteit en kleur van afwerkingen te testen en zorgen we waar nodig voor monsters van beeldbepalende elementen. Zo bent u ontzorgd, maar ook de aannemer. Dit voorkomt bouwfouten, frustratie beperkt meerwerk tot een minimum.

Atelier 3 als uw architect

Vol passie verwezenlijken we droomhuizen. Wij staan voor een persoonlijk en uniek ontwerp en deskundig advies. Met als resultaat een duurzame, comfortabele woning. Benieuwd naar wat Atelier 3 voor u kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak.

REALISEER UW DROOM

Vrijblijvend samen met ons verder praten over uw droomhuis?

Maak een afspraak
LAAT U INSPIREREN

Vraag onze brochure aan en laat u inspireren

Brochure aanvragen